söndag 30 november 2008

Kinesisk Karaoke , krabba och gympadojor



Idag är det söndag och man är lite trött efter två kvällar i pubdistriktet , har avslutat båda kvällarna på en kinesisk karaokebar , hamnade där mest av en slump men var väldigt skoj , på fredagkvällen så var den förfriskade ägaren till baren där och skålade med oss , jag sjöng även en duett med honom , "Sometimes when we touch" :) , fö. så kan han mycket väl vara världens smalaste man.
Lördagkvällen så lirade vi även dart , en sån elektronisk variant som konstant räknar fel , 4/5 rundor så vann någon av oss helt oförklarligt för att maskinen räknade fel , bla. så behövde jag en dubbel 3:a för att gå ut , träffar 19 och maskinen säger "winner" , jag påtalade det för en kines som satt där och skrålade , han sa: "does It matter ? the machine says we have a winner".
På bilden ser ni Sivan i sitt krabbförkläde , hon beställde en liten krabba men den var allt annat än liten , de andra rätterna är "Fiskfile med Ingefära och lök" samt en klassisk "Anka med apelsinsås".
Väldigt mysiga ställe ut med floden , men är knappast billigt , tur vi bara är här över helgen.
Idag ska vi shoppa , gympadojor står på min önskelista...
Lev väl !
/Roger

fredag 28 november 2008

Singapore Zoo


Vi har en tradition att besöka ett zoo på våra resor , har varit på ganska många nu och måste säga att Singapore tillsammans med Bronx zoo utanför New York är de klart bästa , väldigt bra betyg när man inte tycker synd om djuren under vistelsen , en del man besökt går man med en ständig känsla av att djuren borde ha större ytor , visst finns något tillfälle här som det sker , tex isbjörnarna som nästan alltid verkar att vantrivas när man ser dem i fångenskap.
Hotellet vi bor på är verkligen fint , http://www.concordehotel.com.sg/ , något som ofta sker oss är att vi blir uppgraderade gratis till ett bättre rum , denna gången från "deluxe" till "presidential" , det gör våra kvm här är fler än de vi har i lägenheten hemma.
Ganska mycket dyrare här än i Malaysia , men vi har gratis dricka i baren mellan kl. 18-20 så vi tar igen det då :) .
Vi bor på "Orchard Road" vilket är den största shoppinggatan , ikväll ska vi ta en promenad på ca 2 km till "Boat Quay" som är pubkvarteret.
Skål bröder o systrar !
/Roger

onsdag 26 november 2008

Singapore here we come !


Var på en fiskrestaurang igår kväll och smidde nya planer , vi beslutade att det blir fyra nätter i Singapore , tors-mån , sen är vi lagom tillbaka i Penang till handbolls-EM för damer drar igång , bokade på detta hotellet igen 1-6 December , så nu har vi klart för oss var vi ska befinna oss för ett litet tag framåt iaf.
En hobby vi har är att spana efter ödlor när vi går på promenadstråket längs havet , den på bilden bör skära ner lite på kalorierna (eller så är hon gravid ? ).
Havsnivån varierar väldigt mycket , fint när det är högt vattenstånd men inte lika fint när det blir lerigt vid lågt vattenstånd , all gyttjan beror delvis på utsläpp men det har även naturliga orsaker , men inte tillräckligt insatt för att vidareutveckla , det diskuteras olika åtgärder från regeringen , bla. så är ett alternativ att plantera ett mangroveträsk.
Imorse lyckades vi att både låsa in vårt nyckelkort på rummet samt att jag klantade till koden på safetyboxen , personalen i receptionen måste tycka att vi är riktiga klantskallar.
Allt för denna gång.
Ha det bra alla !
/Roger

måndag 24 november 2008

Höjdskräck

Verkar vara någon slags sammansvärjning mot min rädsla för höjder , först är vi på visning av lägenhet på 22:a våningen , där ska de ha ut mig på den supersmala balkongen , sen flyttar vi in till downtown , hotellet har 16 våningar , jepp ! överst hamnade vi , nu är vi tillbaka på Gurney drive , denna gång på Gurney Hotell ( http://www.gurney-hotel.com.my/ ) , 36 våningar högt , upp på 32:a våningen med akrofobi-snubben , sen ligger poolområdet på 7:e våningen med en bassäng som sträcker sig ända ut till kanten , bara en 50 cm bred ränna utanför som tar upp översköljande vatten , inte så sugen på att bada där , som tur är så har vi jacuzzi på rummet.
Annars så tar vi det lilla lugna , har detta rummet till torsdag , inget bestämt vad som sker sen.
Ha det bra !
/Roger

fredag 21 november 2008

Lägenhet

Nu har vi gjort klart med lägenhet , det blev den som jag länkade till tidigare http://www.penangproperties.com/apartment/marina_bay/
Marina Bay 3:e våningen , poolutsikt , 111 kvm , har ett vardagsrum , ett extra rum och två sovrum , så har någon vägarna förbi så är här gott om plats , poolområdet såg också väldigt fint ut.
Var först på en visning av en annan lägenhet som var lika stor men 50% dyrare , anledningen var att det var på 22:a våningen med havsutsikt , en häftig glashiss som gick utanpå huset , men själva lägenheten såg väldigt skabbig ut , och vi föredrar en fräsch lägenhet framför utsikten.
På tal om storleken så ville vi ju helst haft en lite mindre , men finns nästan inte , när jag berättade för agenten att vår lägenhet i Sverige bara var 50 kvm så såg han nästan chockad ut och sa: "too small , too small".
Nackdelen är att vi inte kan få den före 16 December , har inte riktigt bestämt om vi ska bli här på hotell eller åka någon annanstans.
Mest Japaner som bor på Marina Bay så vi får väl slipa lite på vår Japanska , nu till bank och hämta pengar till deposition.
Mata ne !
/Roger

onsdag 19 november 2008

My name Is Bond , James Bond...

Är en replik som inte finns med i senaste Bond filmen "Quantum of Solace" , det vet jag för vi såg den idag , blev en förmiddagsvisning 12.30 , översta våningen (7:e) i "Gurney shopping mall" innehåller 12st biosalonger samt ett par spelhallar , priset är klart överkomligt , 10-30kr beronde på vilken visning man väljer , tror priset beror på vilken salong filmen går i , hursomhelst så tyckte jag den var ganska ok , inget som går till filmhistorien men klart underhållande.
Imorgon ska vi på en visning av en lägenhet , ska även få besked om en annan lägenhet som vi troligen eg. hellre vill ha , men där är en före oss som har sett den idag och fick fundera tills ikväll.
Blir upp relativt tidigt då vi även ska byta hotell imorgon , så en lugn kväll väntar.
Take care !
/Roger

tisdag 18 november 2008

Tidig jul i år...

vriga två var
Som ni kan se på bilden så har julshoppandet börjat på Penang , lite tidigt för min smak men är väl samma sak i Sverige nuförtiden.
Idag var vi på Botaniska trädgården och strosade , lite som blommar nu så mest växter och träd , lite apor levde där förstås oxå , long-tailed Macaques som finns precis överallt i Asien , aggressiva och odrägliga typer , Dusky Leaf Monkeys som är precis motsatsen med sitt lugna och skygga sätt.
Inget klart med lägenhet än , men har fått ett erbjudande från en agent , så ska titta på en i dagarna http://www.penangproperties.com/apartment/marina_bay/
Bokat nytt hotell Torsdag-Måndag , gick att få tag på inne i city , bara här på "Gurney Drive" som är fullt , populärast för turister.
Nu dax att ta en dusch innan vi ska ut o äta middag , idag blir det italienskt. , det blev förresten Indiskt till Lunch , tog en Chicken kebab , fick tre såser till , åt den som bara var jättestark , de övriga två var direkt dödliga.
Ha det bra !
/Roger

lördag 15 november 2008

Framme

Nu har vi varit på Penang ca 36 timmar , Lördag idag och gott om folk på restauranger och barer , att det dessutom är nåt lov för skolungdomar hade vi ingen aning om , de har tydligen lov till mitten av december , vilket innebär att nästan alla hotell är fullbokade , vi har på detta hotell till torsdag sen får vi se vad som händer , förhoppningsvis har vi lyckats fixa lägenhet , fick mail från en agent igår , hör nog mer från honom på måndag , skulle det inte ordna sig så drar vi kanske till Thailand i några veckor tills ungjävlarna börjar skolan igen :)
Nu sängdax på denna sidan jordklotet...
Sköt om er !
/Roger
PS. här bor vi nu http://www.evergreenhotel.net/index.html , fint hotell men internetuppkopplingen på rummet är segt som klister.

torsdag 13 november 2008

03.20

03.20 var klockan när telefonen ringde , det var dåliga nyheter från en Malaysisk kvinna (som nog inte hade full koll på tidsskillnaden) , tennisen i Penang var inställd men jag erbjöds biljetter till Kuala Lumpur tre dagar senare , hade ingen lust att mitt i natten kolla flyg osv , så tackade nej.
Nu två timmar till tåget mot Copenhagen airport lämnar stationen , 5 1/2 timme till flyget avgår , men innan dess ska man väl hinna med en middag o ett par kalla pilsner på flygplatsen.
Ha det gott allesammans !
/Roger

tisdag 4 november 2008

Sivans ledighetsparty.

Nu när jag också fått den äran att vara med på bloggen, måste jag skriva mitt första inlägg.
I lördags hade mina gulliga tjejkompisar ordnat en festkväll för mig, innan vi reser iväg.
Allt hade varit så hemligt, så jag visste inte alls vad som skulle hända. Visste bara att jag skulle vara där kl. 15.30. Jag var lite bakis sen Uffekvällen innan, men lyckades komma i tid. Där stod redan massagestolen redo, och jag fick njuta av en halvtimmes japansk massage. Det var precis vad jag behövde. Efter det fick jag en hel kasse full med olika sorters öl, som skulle avnjutas under kvällen. Sedan blev det, som det brukar på våra fester. Vi åt och drack, pratade en massa,
åt lite till och drack. Vi hann faktiskt också med att spela lite spel, Wii-bowling,(som för övrigt jag vann överlägset) vi sjöng karaoke, (var jag inte lika bra på) och så hann vi med några rundor Sing-a-long. Allt som allt var det en jätterolig kväll, och jag önskar att jag kunde ta med mig alla
tjejer till Malaysia. Vi gjorde naturligtvis Landskrona senare på kvällen, men det var som vanligt ganska tamt.
/Sivan

lördag 1 november 2008

Uffe


Var och såg Ulf Lundell i Helsingborg igår , riktigt bra , faktiskt över förväntan , gillade skarpt upplägget med att dela upp konserten i en akustisk del och en del där bandet fick göra honom sällskap , även om jag kanske hade velat ha några låtar till akustiskt så får han 5/5 i betyg , förresten fler än jag som var nöjd... http://hd.se/noje/konsert/2008/11/01/det-haer-var-en-lundell-klassiker/
Blev liten barrunda efteråt , men börjar hitta formen igen , ikväll poker med grabbarna då gäller det att vara skärpt :)
Ha d gött
/Roger