söndag 22 februari 2015

Update Kata Beach

Då var det bara två nätter kvar på Kata beach och Fullmoon Resort. Vi verkligen älskar detta stället och om vi kommer tillbaka till Kata så blir detta stället vi väljer. När militären övertog makten så bestämde de sig för att rensa upp på stränderna och få bort alla soluthyrare som tjänade för mycket pengar på en allmän strand. Så nu är det bara på 10% av stränderna där de får lov att hyra ut parasoller , stolar är förbjudet att hyra ut.
Fram tills nu har det varit okej för turisterna att själv släpa med sig brassestolar. Men eftersom parasoll uthyrarna då fuskar och hyr ut ändå så är det nu stopp. Inga stolar alls på stränderna är det senaste. Vilket är katastrof för alla pensionärer som bor här och inte kan ligga direkt på marken. Sista ordet är nog ej sagt. Vi kände till problemen innan vi åkte och köpte en sorts luftmadrass med uppblåsbar kudde. Många tittar avundsjukt på vår bekvämlighet. Sen bär det av till Patong beach för lite mer party-liv. Här är ganska begränsat då vi alltid går till marknaden för billiga drinkar och sen går till en liten bar som heter Mee bar. Drivs av en thailändare som bodde i Helsingborg ett par vintermånader i början av 90-talet. Längre klarade han inte av att leva i mörker , han höll på att bli tokig. Blir lite bilder som vanligt.
Ha d !


Grillat e alltid gott ! Lägg märke till att skyltarna även är på ryska. De dominerar Thailand även om svaga rubeln har minskat deras besök.


Våra uppblåsbara madrasser , grymt sköna.


Billig grogg gillar vi !


Grodan blir orm-snacks.


Beachen...


Vacker Tokay-Gecko. Om jag bara sitter stilla så ser de ej mig !

1 kommentar:

carina sa...

láng fin strand, som Alcudia typ!hihih Ha en trevlig vidare färd. Vi áker till Sevilla imorrn. Ha d bra, kram