onsdag 9 januari 2013

Yala Nationalpark - Sri Lanka


När vi kom till campen vid 12-tiden så sken solen och det var riktigt varmt. Lastade in grejorna i vårt tält och satte oss och tog ett par öl och snackade med ett par från London. Började så sakta mörkna och vid två-tiden så småregnade det. En stund senare så öppnar himlen sig och ett riktigt monsunregn utbryter. Det fortsätter vräka ner hela kvällen och när vi kommer tillbaka från vår första gamedrive så har vattennivån stigit med nästan en meter på de värsta ställena. Campen ligger precis vid en damm som är i anslutning till en sjö och personalen springer och försöker gräva diken men det hjälper ej. När det även är fullt med vatten i tälten så får vi ge upp och åka till en lodge i närheten där de har ordnat rum till oss för natten. Väl där så blir det en mysig kväll med groggbord uppdukat och mycket god mat. Det slutar regna på natten och solen kommer fram på morgonen. Otroligt nog så lyckas campen torka upp så bra att vi kan åka dit efter morgonens gamedrive och flytta in i tälten igen. Vår första gamedrive var misslyckad då inga djur syntes i ösregnet. Som tur var så hade vi bokat med ett lite dyrare bolag som är riktiga proffs. Många kör runt med gamla jeepar som inte klarar sådana förhållande. Vår Toyota landcruiser 4x4 tog sig fram överallt. Vi lyckade bara få en snabb skymt av en Leopard sista dagen. Förhållandena var väl inte de bästa men vi är ändå nöjda då vi såg mycket annat roligt. Vi lyckades hamna på en liten väg bakom en stor elefant som vägrade flytta sig. Han gick makligt och stannade lugnt för att äta på vägen. Vi fick krypa i lusfart bakom honom i 45-min.
Campen var verkligen mysig , sällskapet trevligt och maten god så vi är nöjda. Hade inte regnet slutat så hade man snart inte ens kunnat komma fram i nationalparken. Då kunde man talat om fiasko ! Det har inte regnat så mycket där på tjugo år och folket som hyrde rum i de statliga bungalows som finns längst in i parken var inregnade och kom ingenstans. När vi lämnade så var militären på väg för att försöka få ut folket.
Vi flyger till KL imorgon. Tills dess , Sköt om er !




Lata jägare som lagt sig under vattenfallet och bara gapar. Man kunde se dem tugga när de fått fisk.

Vår mysiga matplats på campen.


De trodde att de skulle klara det med sin gamla jeep. Vi fick dra upp dem och vår 4x4 hade inga problem att komma fram där.



1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid lika rolig läsning! Ser härligt ut.
Ha det gott.
//W