måndag 2 mars 2009

Reseplanerande



Vi har nu börjat planera lite resande till Malaysiska östkusten och Borneo , det blir i april då det är regnperiod där tidigare.Är någon sugen på att hänga med så är det bara att säga till så fixar vi en perfekt resplan efter önskemål.Airasia har numera billiga flyg till London och från London till Sverige finns ju alltid resor till bra pris.Det vi har bokat än så länge är:

13/4 Flyg Penang-Kuala Lumpur , övernattning på hotell 1 natt.
14/4 Flyg Kuala Lumpur-Kuala Terenganu , pick up på flygplats och transfer til färjeterminal där vi tar en kort båttur till ön Redang.
Övernattning på Redang 5 nätter.
19/4 Transfer och båttur till flygplatsen i Kuala Terenganu , därifrån flyg Kuala Terenganu-Kuala Lumpur samt Kuala Lumpur-Kuching (Borneo).
Övernattning 1 natt på hotell.
20/4 Taxi till Baku nationalpark (ca 35km) , övernattning i "Chalet" 2 nätter.
22/4 Taxi tillbaka till Kuching.

Det är vad som är bestämt så här långt , men vi kommer stanna några nätter till i Kuching då det finns mycket på kort avstånd som är sevärt och passande för 1-dagars turer.Vi ska tex ta en flodtur där man åker till ställe det finns delfiner , näsapor , krokodiler och när det skymmer eldflugor.Det är även bara några mil till Kubah nationalpark , Matang Wildlife Centre och Semengok Wildlife Rehabilition Centre som är ett rehabliteringscenter för bla. upphittade orangutanger.Annat som kan bli aktuellt är de olika grottorna i Mulu nationalpark , Reservatet Labuk bay som är känd för näsaporna , Kinabatangan River där man övernattar i regnskogen.
Redang på östkusten är känd för sitt kristallklara vatten och är populärt för snorklare o dykare.

Så om nån är intresserad så kan vi sätta ihop en fin resa , vill man veta priset så kan vi även räkna på det , vill man spara lite pengar så kan man ju alltid skippa strandlivet och möta upp i Kuala Lumpur 19 april.Kan se avskräckande ut med alla flygresor men airasia har väldigt billliga flyg , självklart blir det en del när allt plussas ihop men det kostar alltid att åka till Borneo.

Har varit tidvis lite molnigt här i en vecka nu med regnskur varje dag , men termometern visar ju en bit över 30 grader ändå.Snart ska vi ut och äta lite kvällsmat.

Ha det gött !
Roger o Sivan

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Kul att ni har det gött! Hade gäran mött upp er i Kuala Lumpur, det är en finfin stad! Måste tyvärr knega på men man kan ju alltid drömma sig bort:O)
Sköt om er!
Kram Nina