onsdag 14 januari 2009

Oxens år

Dekorationer i lobbyn till vårt trapphus.

Julgranen ersatt med kinesisk nyårsdekoration på Gurney Plaza.

Nu är det snart dax för nytt år igen ! Iaf om vi ska gå efter den Kinesiska månkalendern.Oxens år blir det den 26 Januari (vilket Sivan är född i , Roger är en Råtta , jaja jävligt kul va !!!).Som ni ser på bilderna ovan så har det börjat att dekoreras inför firandet.

Manglish är språket som talas här , som ni förstår av namnet så kan man säga lite förenklat att det är Engelska med inslag från Malajiska och Mandarin (även ord från andra språk ingår).Det är inte alltid så lätt att göra sig förstådd , ett av vårt problem är att vi talar för korrekt engelska med hela meningar det verkar komplicera till det.Ett ex. är när vi skulle handla vatten , vi skulle handla fyra flaskor , då förklarade han att det är billigare att handla en hel låda , det lät så här "Buy box cheaper" , skulle vi sagt det hade det blivit något i stil med "you should buy a box instead , that would be cheaper for you" , det blir nog helt enkelt för mycket ord för att de ska förstå allt vi säger.

Nu är det dax att svettas på gymmet , tredje dagen i rad !
Ha det bra !
Roger o Sivan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gör det inte så komplicerat! Efter några öl pratar alla förkortat och sluddrigt så då är ni på samma nivå som lokalbefolkningen igen. Och med det vill hon ha sagt; Drick för oss oxå för det tillåter inte vår diet ;-)

Fira och festa! Kram på er båda//fam Ekblad

Roger och Sivan sa...

Ja det är sant allt blir så mycket bättre efter några öl :-)