fredag 27 mars 2015

Koh Samui (igen).

Efter Filipinerna så spenderade vi tre nätter i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Där har vi varit så mycket så att det handlar mest om att besöka våra favoritställe. Hann med en kväll på bargatan och ett besök på vår favorit tapas restaurang. Sen dess har vi varit på Thailändska ön Koh Samui. Bokade femton nätter på Nova Samui Resort som vi bodde länge på förra året. De har en stor och fin pool och ett grönt område. Vi letade efter alternativ men för detta priset så hittar vi inget som kan konkurrera så det blev förlängning här för våra sista elva dagar. Inte mycket spännande att skriva om då vi solar , badar , promenerar , äter , dricker och försöker allmänt att må gott. Jobbar lite också...
Femton nätter kvar så än ska vi inte hem !
Sköt om er !


lördag 14 mars 2015

Efter tre nätter i Manila så flög vi vidare till Filipinska ön Palawan och dess huvudort Puerto Princesa. En kort flygresa men den efterföljande bussresan till det lilla kustsamhället El Nido tog sedan sju timmar. Det var vacker natur längs vägen men ändå en lite jobbig resa. El Nido är en liten charmig by med små gränder som är fulla av restauranger och små hotell. En vacker strand med mysiga restauranger. Det är även därifrån som båtarna utgår för deras största attraktion Island Hopping (ö-luffning). All båttrafik har tagit på kusten längs byn så är för skitigt för bad. Det finns fina stränder inte allt för långt ifrån byn , från tio minuter med tricycle som är en moped med sidovagn. Vi åkte två gånger till den närmaste stranden Las Cabanas. En gång på dagen för sol och bad och nästa gång en eftermiddag för att njuta av solnedgången. Om man ej hyr en privat båt så har alla resebyråer samma resa till öarna runt om. De kallas för tour a-b-c-d. Vi provade de två populäraste tour a och c. Tour a var riktigt fin och man besökte två laguner och tre olika stränder. Vi åkte med en liten båt tillsammans med fem inhemska som var på semester från Manila. De var mycket trevliga. Vår guide ville att vi skulle slippa för mycket folk så han vände på resan och tog resmålen i omvänd ordning. Det var verkligen lyckat då vi kunde besöka ställena när det var väldigt lite folk. Tour c är kanske den populäraste av dem alla. Vi åkte med en större båt här så lite av flexibiliteten försvann. Små stränder på öar som är jättemysiga , men inte när det är för mycket folk och alldeles för mycket båtar. Den vackra omgivningen med alla små öar gjorde ändå tour c till en trevlig tripp. El Nido har en väldigt avslappnad stämning och vi kunde stannat längre än sex nätter. Här är dyrt boende för att vara i filipinerna. Vi betalade ca 300kr/natt för ett väldigt litet rum utan balkong. Men man spenderar ej så mycket tid på rummet så det duger. Nu är vi i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Tre nätter här innan vi ska till Thailand igen. Dags att sluta då Tapas restaurangen Pinchos väntar på oss.
Puss o kram !


torsdag 5 mars 2015

Naithon Beach och Manila

Efter några partynätter på smockfulla Patong beach så blev det ett par lugna nätter på Naithon beach. Nu är vi i Filipinernas huvudstad Manila. Roger åkte på en förkylning med lite feber på vägen hit så har inte sett så mycket mer än hotellrummet under våra två dagar här. Det blev dock en liten taxitur till den gigantiska shoppinggallerian Greenbelt för lite påfyllning av proviant. Det är extremt stora skillnader här mellan de rika och de fattiga. Ingen stad man själv vandrar runt i utan kunskap om områdena. Imorgon ska vi upp tidigt för att flyga till ön Palawan. En kort flygresa men när vi kommer fram så väntar en sex timmars bussresa till den lilla kuststaden El Nido. Väl där så är det öluffning som gäller. Mer om det senare.
Sköt om er !

Naithon Beach. Ganska lugnt.