måndag 14 april 2014

Happy Songkran 2557

Igår var det Songkran år 2557. Det thailändska nyårsfirandet. Det tjuvstartar med vattenkrig på lördagskvällen då man får räkna med att kunna bli blöt. Sen är det rejält under söndagen då alla blir blir inblandade oavsett om man vill eller ej. Man blir även insmord i lera som en slags lyckoönskning. Vi var här förra året också , det är kul men det är ändå skönt när det är över.
Ha det gott !


tisdag 8 april 2014

Gunung Leuser National Park - Bukit Lawang - Sumatra - Indonesien

Då var vår Sumatra resa avverkad. Sov fyra nätter på lodgen On the rocks precis vid gränsen till nationalparken. En mysig bungalow med en veranda så man kunde sitta eller ligga i hängmattan och se ut över djungeln. Två nätter så tältade vi inne i nationalparken. Vi visste ju redan innan att tältande inte var vår grej , ännu mindre när man har världens tunnaste liggunderlag och ligger på en klippsten. Blev inte så många timmars sömn de två nätterna men man har inget val om man vill djupare in i djungeln.Treckingen var nästan i tuffaste laget då det är väldigt kuperat. Men vi fick ändå se så mycket djur och på så nära håll så vi är glada över att vi tog beslutet att tälta. Våra guider Ling och Dedi var helt underbara och riktiga glädjespridare. Vill man se orangutanger i det vilda så är det definitivt Gunung Leuser National Park man ska åka till.
On the rocks rekommenderas även det , fantastiskt trevlig och positiv personal. Flera av dem sjöng och spelade gitarr så det blev lite underhållning på kvällarna. Nu är vi ännu en gång tillbaka på Koh Samui och hotellet Nova Samui.. "Vår" katt blev väldigt glad över att se oss och hon ville direkt ha korv. Hon har nu fått ungar så hon är inte här så långa stunder. Vi har även besök av två tonårskatter , och den stora hanen som vi kallar Måns. Rena kattfarmen. Korvräkningen blir dyr...
Ha det bra !