torsdag 25 april 2013

Chaba !

Chaba Samui Resort heter vårt nuvarande boende. Det är i grunden ett fint ställe som byggdes 1996. Nu börjar det bli slitet och skulle behöva en liten upprustning. Men de har ofta erbjudande som gör det väldigt prisvärt. Vi bokade en vecka och trivs så fint att vi efter fyra nätter har bestämt att förlänga vår vistelse här med ytterligare en vecka vilket betyder att vi bor här tills vi åker hem. Varit några lugna kvällar nu så ikväll är det dags för en pubrunda. Men först en hel dag på en solstol så att böckerna blir färdiglästa innan hemresan.
Puss o kram !




måndag 22 april 2013

21 år

Det är mycket nu... i fredags så fyllde Roger 41 år. På söndagen så flyttade vi till nytt hotell och så den största händelsen som var att vi firade vår 21-årsdag tillsammans. Det blev till att fira med god mat på en Italiensk restaurang. Bildserien som följer visar hur glad Sivan blir när hon får Kycklingfile med bluecheese. Hur hon blir ännu gladare av en Irish coffee. Och hur hon blir fullkomligt lycklig av att avsluta kvällen med en Margarita.
Sköt om er !





söndag 14 april 2013

Songkran 2013

Songkran är det Thailändska nyåret. Det firas varje år 13-15 april. Det innefattar en massa ceremonier och grejer men det som är märkbart för turisterna är att det utbryter ett vattenkrig samt att folk smörjer in varandra med talk. Det brukar fuskstarta på kvällen den tolfte och är som mest dagen efter då Thailändarna går ut på gatorna och sprutar vatten. De från landsbyggden kommer in med sina pickuper och står på flaket och slänger vatten. Allt detta finns givetvis dokumenterat med hjälp av vår fina mobiltelefon och följer nedan.
Ha en underbar söndag !






tisdag 9 april 2013

Baan Talay Resort

Nu befinner vi oss på Koh Samui - Chaweng beach igen. Denna gången längst nere på södra delen , där har vi aldrig varit så är nästan som att komma till en ny strand då Chaweng beach är 7km lång. Denna delen av stranden är den som är finast för bad. Har bokat tio nätter på Baan Talay Resort som hade ett erbjudande som vi nappade på. Ett mysigt hotell vid havet. Tyvärr hade de ett litet missöde på natten innan vi kom dit. Någon hade tagit sig in i flera av rummen och stulit. Det som är konstigt är att de hade lyckats ta sig in i säkerhetsboxarna som finns på rummen hur det nu kan gå till. Gott om poliser där när vi checkade in som tog in boxarna som bevis. Det positiva för vår del är väl att det är inte troligt att tjuvarna vågar komma tillbaka till samma ställe igen. Personalen är lite extra på vakt nu. Ikväll ska vi till den svenska restaurangen Tre Kronor för en matbit.
Ha det bra !




fredag 5 april 2013

Orientens Pärla

Då var vi tillbaka på Malaysiska ön Penang eller Orientens pärla som den kallades en gång i tiden. Vi delade upp så att vi började med två nätter i huvudstaden Georgetown och sedan två nätter på Gurney Drive som är området där vi bodde sex månader under 2008-2009. Mycket hinner hända på fyra år och många av de restauranger vi brukade besöka har numera slagit igen och ersatts av nya. Det började byggas en ny shoppingmall med Plaza när vi var där 2009 (Gurney Paragon). Den är nu färdigbyggd även om inte alla butiker har öppnat än. Riktig mysig Plaza med många nya restauranger , tyvärr finns det inte folk nog att fylla upp allt som öppnas.Kul att komma tillbaka och se förändringarna. Nu drar vi till Koh Samui igen och de trettio dagarna där blir avslutningen på denna drygt sex månader långa köldflykt.
Trevlig helg !

Ett gäng bilder från Gurney