fredag 29 mars 2013

Glad Påsk !

Önskar er alla en trevlig påsk med ett par bilder från vår påskmiddag och en på vår kompis "fylle-apan".
Ha det bra och ät inte för mycket ägg !




tisdag 26 mars 2013

Strandbilder del 2


Norra delen av Chaweng Beach är som vi nämnde tidigare lite mer livad än södra delen. Som ni ser på bilderna så är det ändå ganska lugnt. Nu har vi tagit bilderna på förmiddagen , när kvällen närmar sig så ökar antalet festglada markant. Fast då har vi "gamlingar" redan gått hem för att få vår eftermiddags-siesta. Kul att ibland gå dit för att titta på folk men badet är ganska mediokert med rev en bit ut som gör att det blir lite stenigare och med alger och dylikt som flyter in mot land. Södra delen är däremot kanonfin. Ikväll så står det italienskt på menyn. Pizza kanske ?
Puss o kram !


Måndagskvällen bjöd på Wienerschnitzel



torsdag 21 mars 2013

Lägenhetsvisning

Baan Kao Hoo Jook Apartments

Legenderna på baren Legends

Första gången vi ser den största Gecko ödlan i Thailand som heter Tokay gecko (Gekko gecko). Blir 18-51 cm lång så en bra bit större än de vanliga småödlorna som man ser överallt.


Elva nätter till innan vi tar en liten kort sväng till Malaysia. Men mer om det senare.
Ha det gott !



lördag 16 mars 2013

Sjungande grodor

Om man inte vill gå till barerna och lyssna på musik så kan man alltid sitta på balkongen och lyssna på diverse skönsjungande djur.
Nu ska vi iväg och titta på en lägenhet som bara ligger en liten bit härifrån. Sen några timmar vid poolen innan det är dags för jobb vid datorn på eftermiddagen och kvällen. Man måste tyvärr det ibland.
Trevlig lördag !



tisdag 12 mars 2013

Strandbilder



Efter en del regn de tre första dygnen så har vädret blivit strålande. Bilderna är tagna på den södra och lugnare delen av Chaweng beach där vi låg idag. Norra delen av stranden är mer befolkad om man vill sola till musiken från strandbarerna.
Fördelen med att bo en bit ifrån absoluta centrum är att vi har flera billiga lokala thaikrogar. Vi betalar ca 30kr/pers här för en thairätt med bira till. Vi har lyckats hitta en genväg till centrum/stranden så är nog inte mer än 600 meter.
Puss o kram !

torsdag 7 mars 2013

Koh Samui - Thailand

Nu har vi varit i vår lägenhet på Chaweng Beach några dagar och hunnit göra oss hemmastadda. En stor och rymlig lgh med ett mysigt poolområde. Ligger på en tvärgata in från stora vägen så man slipper trafiken. Lummigt med grönska runt omkring så blir mycket "djungelljud" på kvällarna. Ska man tala om nackdelarna så är det att stället börjar bli lite slitet men det är typiskt asien. De har inte samma inställning till underhåll av fastigheter som oss. Sen är det en kilometer ner till stranden men de har gratis körning dit på förmiddagen och upphämtning på eftermiddagen om man ej orkar gå. Vi betalar 230kr/natt och för de pengarna är vi väldigt nöjda. Hade det legat vid havet och varit i toppskick så hade det kostat 1500kr/natt istället. Varit varierande väder våra första dagar med ovanligt mycket regn för denna perioden. Väderprognoserna säger finare väder framöver så får hoppas det stämmer. Nu är klockan 17.30 då är det dags för bokläsning på balkongen.
Ha det fint !

Sivan tar en kopp java på balkongen

Ingen trängsel vid poolen

"Flytaren" har hittat ett nytt vattenhål