torsdag 28 februari 2013

Slutet är nära

Kanske en väl dramatisk rubrik. Det vi menar är att vår Kuala Lumpur vistelse närmar sig slutet och på måndag åker vi till Thailand. Vi ägnar sista tiden till att besöka våra favoritrestauranger. Precis hemma från lunch på restaurang Movida. Till helgen så blir det en hel del jobb så händer inte så mycket. Ser verkligen fram emot att komma till vårt nya boende. För att citera Paul Young "Wherever I Lay My Hat (That's My Home)".
Trevlig Helg !

Lunch @ Movida


Kuala Lumpurs bästa Tandoori Kyckling @ My Papa's Naan






lördag 23 februari 2013

Tapas och Zoo


Vi har en liten tradition när vi befinner oss på resa och det är att besöka stadens zoo. Ofta är det med blandade känslor då vi älskar djur och tycker det är kul. Samtidigt så får man ofta känslan att en del av djuren har alldeles för små ytor att röra sig på. Där var väldigt lummigt och grönt så en perfekt miljö att strosa runt i men man undrar varför en del djur har så stora ytor medan en del har väldigt små. Känns ej helt genomtänkt. Tapas var det längesen vi käkade så vi bestämde att hitta en bra tapasbar till fredagskvällen. Gick in på Tripadvisor.com och kollade restaurangrecensionerna och såg att Pinchos var rankad på plats tio av stadens 1130 restauranger. Det stället ligger på bargatan så där har vi gått förbi flera gånger. När vi kom dit så var det fullsatt. Personalen trodde det skulle bli plats i baren inom 15 min. Så vi startade med en öl på stående fot. Och det var bra att vi väntade för att maten var fantastiskt god. Prismässigt så var det i paritet med vad det kostar i Spanien.
Trevlig helg sötnosar !
PS. De har gjort någon ändring så bilderna blir mindre. Men det är bara att klicka på dem så blir de större.


Fåglarna ser ut att ha det bra.


fredag 15 februari 2013

Happy Valentine !




Liten filmsnutt från spektaklet på bargatan.



Alla hjärtans dag firades med en fin måltid på den Italiensk-Grekiska restaurangen Giovino. Låter lite udda men det är så enkelt att ägaren är född i Grekland av Italienska föräldrar. Sen snurrade vi runt en sväng på bargatan och hade en trevlig kväll.
Nu har vi bokat en del. Flyg härifrån till Thailändska ön Koh Samui den 4/3. Vi har denna lägenheten månaden ut så vi fick gå ner till vår hyresvärd och höra vad hon ville ha för ytterligare tre nätter. Hon sa att vi har varit så bra hyresgäster så hon bjussar på de nätterna. Vi har ju inte klagat på någonting. Hon sa att hon var van vid att folk klagade hela tiden på alla småsaker så då är det klart att hon var nöjd med oss. Har även bokat en lägenhet i Koh Samui för 29 nätter. Tio minuters promenad från stranden men ändå centralt fast inte i den värsta smeten http://www.samuibkjresort.com/apartment/index.html . Även bokat flyg till Malaysiska Penang den 2/4. Kommer att stanna där några nätter sen är schemat öppet.
Puss o kram !



fredag 8 februari 2013

Gong Xi Fa Cai


De gula och röda lamporna sätts upp överallt i Kinakvarteren och köpcenter inför nyåret.

Inte många stjärnor där inte...

Här har vi mer framgång


Gong Xi Fa Cai det kommersiella uttrycket som står överallt nu när Kinesiska nyårsafton ska firas på lördag. Det betyder egentligen något i stil med "Lycka till med att få mer rikedom". En del tycker det är ett för materalistiskt tänk och använder istället inom familjen Xin Nian Kuai Le vilket helt enkelt betyder "Gott nytt år". 2013 är enligt Kinesisk astrologi Ormens år. Vilket stjärntecken man tillhör beror på vilket år man är född. Sivan är en OXE och som ni ser ovan på bilden så har den väldigt lite stjärnor. Det har gjort henne lite uppretad. Roger är en RÅTTA som ni ser ovan så är det lite mer fördelaktigt. Ikväll blir det en liten pubrunda och imorgon ska vi ner till Chinatown och se på fyrverkeriet.
Trevlig helg vänner !



måndag 4 februari 2013

Wroom wroom


Funderar på att köpa ett nytt vrålåk till Sivan så hon kan cruisa runt i Helsingborg. Om man nu kan cruisa i dessa bilarna. Den 23-25 mars så är det dags för Kuala Lumpurs årliga formel 1 tävling. Men då är vi i Thailand och vårt intresse är väl ändå inte det största och priserna brukar vara rätt kraftiga.
Glad måndag på er !



Kimi Räikkönens pärla

Kubicas inte dum den heller

Vad i h-e har denna bilden med texten att göra ?