tisdag 27 november 2012

Langkawi


Nu har vi åkt på semester. En liten behaglig flygtur på 55min. till semesterön Langkawi. Ön ligger på nordvästra sidan av Malaysia. Väldigt nära södra Thailand. Det blir fyra nätter här på hotell (Mån-Fre). Äter , dricker , solar och badar.
Det är vad man orkar med !
Kram !








tisdag 20 november 2012

Julgranstider


Hur många Malaysier behövs det för att sätta upp en julgran ?




Har julgranarna även börjat dyka upp överallt i Sverige ? Som ni ser så har de det här. Asiater brukar vara ganska tokiga i pråligt pynt och en massa lampor. Tror vi kommer återkomma i detta ämne lite närmare jul. Igår testade vi en thairestaurang som var riktigt bra. Där kommer vi garanterat gå fler gånger. Har provat en tidigare men den fick tummen ner. Idag skiner solen , vilket det kan vara si och så med här i november. Det betyder en dag vid poolen.
Ha det bäst !

fredag 16 november 2012

Party-Torsdag


På torsdagskvällen så var det dags för en helkväll på bargatan "Changkat Bukit Bintang". Det blev en trevlig kväll med god mat och dryck. Helt plötsligt när vi sitter i lugn och ro så utbrister ett jätteslagsmål på gatan. Ett tiotal personer i varje gäng.Alla klädda i kostymer , vältränade och kunde kampsport. Det kändes väldigt maffia över det hela. Var nog mest tuppfäktning för det var snabbt över och de försvann åt varsitt håll. Vi behövde vara hemma till 02.30 (19.30 Sve-tid) då det var spelstopp på en handbollsmatch , men det var ju lugnt för så länge hade vi inte tänkt vara ute. Men tiden gick fort och strax efter två så bestämde vi oss för att gå hemåt. Vi får då den lysande ideen att vi kan ju ta en genväg , det kan väl inte vara så svårt att hitta ? Femton minuter senare så kommer vi tillbaka till den platsen som vi började gå ifrån. Nu var det bråttom så vi stoppar en taxi och hoppas hinna hem i tid. Det gör vi då spelet är daterat kl. 19.29.40.
Puss !










måndag 12 november 2012

Söndagspromenad


Igår ägnade vi oss åt en klassisk söndagssysselsättning. En promenad i parken. Vi bor bara en liten bit ifrån "KLCC Park" som ligger direkt i anslutning till "Petronas Twin Towers" och köpcentret "Suria". En fridfull oas mitt i centrum. En konstgjord sjö i mitten med löparbana runt om. Där är även ett pool område för barnen och en gigantisk lekplats. Vi nöjde oss med att gå ett varv på den 1300m långa löparbanan. Efter den kraftansträngningen så blev det lunch på Irländska puben "Malones".
Kram !






lördag 10 november 2012

Pool-häng


Några bilder från vår "Rooftop" pool på 33:e våningen. Idag är det lördag då blir det jobb. Hann dock med lite pool-häng och lunchande på förmiddagen.
Ha det !







tisdag 6 november 2012

Gymdax


Efter gårdagskvällens middag så kände vi att det idag var dags att inviga gymmet.
Eftersom ingen kommer tro oss om vi inte har bildbevis så har vi givetvis ordnat det. Både på middagen och gymsessionen (på Roger då för det är där som folk tvivlar , alltså gymmet). Bonusbilden blir Sivan på "KLCC-Bukit Bintang Walkway". En 526 meter lång tunnel som går ovanför trafiken och som sammanbinder citykärnorna. Efter gymmet så invigde vi vår pool men bildbevisen därifrån sparar vi till en annan gång.
Grattis Pidde på 40-årsdagen !
Kram på er !








måndag 5 november 2012

Chinatown







Idag blev det en liten promenad på knappt två kilometer ner till Chinatown för shopping och lunch.Eller så var det tänkt iallafall men som vanligt så blev det inget shoppat utan bara en god lunch och en kall öl. När vi väl kom fram så var det lite småsvettigt och då är man inte så sugen på att prova några kläder. Dessutom så måste man vara en bra "prutare" om det ska löna sig att shoppa på marknaden. Det är vi inte och föredrar att lägga till några kronor extra för att i lugn och ro handla i en airconditionerad shoppingmall. Ikväll ska vi till "Changkat Bukit Bintang" som är en bar och restauranggata i stadens andra centrum skulle man kunna säga. Vi bor i "Kuala Lumpur City Center" (KLCC) som är det traditionella centrumet. "Bukit Bintang" är den trendiga uppstickaren som har gått om och har nu mer nöjesliv än "KLCC". Det är bara en kilometer mellan områdena så det är inga avstånd att tala om.
Ha det bra !

lördag 3 november 2012

Vinterförvaring@KL








Då var vi i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur för vinterförvaring.
"Parkview service residence" heter vårt nya boende , åtminstone de närmaste tre månaderna. Centralt läge några hundra meter från stadens stolthet "Petronas Twin Towers". Vi bodde två nätter på hotell innan vi flyttade in så ganska snabba ryck.
En två-rummare på 70 kvm med pool och gym i byggnaden. Inte så mycket att skriva då vi mest vandrar runt och försöker lära oss att hitta i staden. Två bilder från vår lgh och ett på Petronas bjuder vi på. Ses !