torsdag 26 februari 2009

Monkey Beach




Idag har vi varit på nationalparken och testat en vandringsled vi inte gått innan som heter "Monkey Beach".Leden går hela vägen ut med havet , till skillnad mot den som vi gick senast som går in i djungeln.Vi fick se ett par riktigt stora ödlor här på 2-2.5 meter , lite skillnad mot vår poolödla.Som framgår av namnet så går man tills man kommer fram till en strand där makakapor håller till , de har ju en ovana att vara där de kan stjäla mat av människor.Vi hann heller inte mycket mer än komma fram förrän vi fick uppleva det.Ett par satt och käkade liten medhavd lunch ,men när de tittade bort för några sekunder så kom en makak flygande över bordet och slet åt sig en bulle.Deras guide jagade efter apan som smet upp i ett träd , där stod guiden och skällde när apan obekymrat satt och käkade upp bullen.
Det tog ca 3 timmar att gå 6.6 km på en kuperad knagglig liten stig så det ska väl kompensera för att vi skippade gymmet idag.

Ha en trevlig dag !
Roger o Sivan

tisdag 24 februari 2009

Netbook


Acer Aspire One D150-1B , 1.6GHz Intel Atom N270 processor, 1GB DDR2 RAM, 160GB HHD , 6-cell battery , 10-inch display

Äntligen har vi tagit vårt förnuft till fånga och inhandlat en "Netbook" då batteritiden på våra gamla bärbara numera är under timmen , dessutom lite väl tunga att släpa runt på.Fast det är batteritiden på 6-7 timmar som lockar mest.
Har lite problem med nätet här på helgerna då det är väl segt , testat flera wi-fi zoner på uteserveringar men ännu långsammare där.Ikväll ska vi ner till downtown och testa det trådlösa på en hotellbar , bodde där en vecka i december och vad vi minns så var det ganska snabbt.Vi har kommit igång med träningen igen , två dagar i rad nu på gymmet , det behövs...
Flygbiljett till Sverige är nu beställd , flyger härifrån till London den 17/5 , sen har vi bokat hotell där i fyra nätter (gäller ju att passa på),så vi anländer till Sverige den 21/5.Blir bara en vecka i Skåne sen får vi ju dra upp till Småland när det nalkas morsdag.
Ha det bra !
Roger o Sivan

fredag 20 februari 2009

Tillbaka i lägenheten

Glad bartender

Höga vågor , det gillar vi !

Hotellets poolbar

Vi kom tillbaka till Penang i onsdagskväll , nu efter 36 hemska timmar i lägenheten utan internet så kom nätverksteknikern hit på morgonen och fixade till vårt modem.
Möjligt att gymmet får vänta tills måndag , det blir iaf inget idag , får bli ett bad nu istället.Bjuder på ett par bilder till från "Nai Thon beach".Kan berätta att vi lyckades med konststycket att komma hem kl.02 och 02.30 under våra två kvällar där , ganska skickligt med tanke på att nästan allt stänger vid 23-tiden , men var en bar öppen där vi fastnade och tjatade med en dansk , en amerikan , en hässleholmare samt den trevlige bartendern "Om" (alla thailändare har ju ett kort turistnamn på 2-3 bokstäver).

Sköt om er !
Roger o Sivan

måndag 16 februari 2009

Nai Thon Beach



Naithonburi Beach Resort


Nu har vi anlänt till stranden ”Nai Thon” för två nätters vistelse innan vi åker ”hem” till Penang igen.Precis som vi hört så är det väldigt lugnt här och vattnet betydligt finare än på de mer turisttäta stränderna , kristallklart är det väl inte riktigt , blir ju inte som på öarna.
Wi-fi på rummet här med , men priset 50kr/tim för att surfa är ju helt hutlöst , blir inte använt mer än nödvändigt.Annars är både rummet och resten av hotellet väldigt fint.
Vi får ta och ändra våra vanor lite , brukar gå ut och äta ca 21.30 , det är nog den tiden när en del folk går och lägger sig här , så senast 19.30 blir det utgång idag.
Det betyder duschdax nu…

Ha det bra !
Roger o Sivan

söndag 15 februari 2009

Happy Valentine

Liten barrunda på lördagskvällen

Middag på vårt hotell "Patong bay garden"

Några dagar sen vi skrev senast , det vi har hunnit med under dessa dagar är några barrundor , ett discobesök och ett stort antal bad samt några middagar som ytterligare ökar på vår vikt.Kan meddela att allt är bra med Little Gerhard då vi ser honom varje dag på "Safari beach hotel" där vi käkar lunch.Imorgon är det dax att åka vidare för två nätter vid "Nai torn" stranden som ligger ca 10km söder om flygplatsen.Det är en betydligt lugnare strand än denna och ska vara kristallklart vatten , får se om det stämmer.Om någon åker hit någon gång så kan vi verkligen rekommendera Thaimaten på restaurang "Baan Kamnan" som tillhör hotellet vi bor på.Tveksamt om vi ätit bättre Thaimat någonstans tidigare.Priserna något högre än på flesta ställe men ändå bara 50-70kr för en rätt , och då ingår ju havsutsikten.
Stranden kallar !

Puss o kram !
Roger o Sivan

tisdag 10 februari 2009

Raya Island




Idag tog vi en båttur till ön "Raya Island" för lite snorkling och bad.Det var skoj att komma iväg och göra något annat för en dag , även om snorklingen bara var hyfsad , betydligt bättre på den ön vi var på med "smålänningarna" förra året (glömt namnet).
Upp redan kl.07 (när hände det senast ?) för transfer till hamnen , en kort båtresa på 30 min sen var man framme.Lunch ingick i priset och som vanligt så var det god och mat och flera rätter.Vi delade bord med en amerikan som tydligen ville ha räckcocktail för han fick tag i vår skål med "Tom Yum" soppa och grävde ur nästan alla räkorna och all annan fast föda ner i sin skål , vi fick sen dela på skyn och nån enstaka grönsak som han missat , men fanns ju flera andra rätter som vi glufsade i oss av.
Snart dax att gå ut och äta middag.
Sköt om er !
Roger o Sivan

söndag 8 februari 2009

Semesterliv



Sivan har nu testat massagen vid vårt hotell , betyg sådär , de var lite väl hårdhänta men det varierar ju väldigt mellan ställena och vem man får den av.
Idag har vi slappat vid beachen , det har även Little Gerhard , för vi åt lunch vid stranden på samma ställe där han satt med en thailändska och njöt av en kall öl , nog ett fint liv han har skaffat sig på äldre dar.På kvällen var vi inne på nattmarknaden i "Phuket town" och kikade , vi är ju inga storshoppare så det enda som handlades var en tenniströja till Roger , men kul att få se ändå.
Vi tog sedan en taxi tillbaka hit och gick för middag på svenskstället "Ricos".Det är ju därifrån som de ofta filmar vid tv4 programmet "Semestersvenskar" , och man kan ju inte nämna det programmet utan att titta på det underbara klippet http://www.youtube.com/watch?v=EA7AXn3ZJdM
Puss o Kram
Roger o Sivan

torsdag 5 februari 2009

Nytt hotell




Nu har vi flyttat till ett lite finare hotell som ligger direkt på stranden , brukar inte vara helt lätt att få rum här då det inte finns så många hotell på stranden , men var inga problem denna gången , de hade t.o.m rejäla erbjudande på de dyraste rummen (finns 6st.) som ligger närmast havet , så visst är här mindre turister efter problemen som varit.Bilderna är tagna från vårt rum.
Massöserna på stranden håller till nästan precis nedanför vår balkong , Sivan ska besöka de en dag så då ska Roger se om han kan vara framme med kameran och bjuda på ett foto från denna händelse.Vi testade fotmassage på tisdagskvällen.Först åt vi på "Buffalo steak house" som är svenskägt , har ej hittat bearnaisesås på Penang än så Roger var grymt sugen på det med en oxfile till , Sivan har längtat efter mögelostsås så det blev hennes val.Hursomhelst så var vi väldigt mätta och trötta efter maten och tänkte att en timmes fotmassage kan nog pigga upp oss , effekten blev precis tvärtom , ännu tröttare och hem att lägga sig var enda alternativet.

Nu dax att gå ner och kasta sig i en solstol.
Kram !
Roger o Sivan

tisdag 3 februari 2009

En dag på stranden

Trevligt folk från Sundsvall/Kramfors


Idag bestämde vi träff på beachen med Thobias (alias ODOG) en gammal "spelkompis" till Roger , han var på semester tillsammans med sin Emma samt ett annat par.Det blev en trevlig dag med lite bira och lunch på en thairestaurang.Men vi är ju lite oroliga för killarna som kanske låg lite väl länge i solen utan parasoll ? Tyvärr skulle de åka hem redan 04.20 inatt så någon barsväng var inte aktuell för dem ikväll.
Vi lever just nu ett obekymrat semesterliv med minimal arbetstid vid datorn , men vi har ju dock ett problem... hmm vad ska vi äta ikväll då ?

Ha det bra !
Roger o Sivan

söndag 1 februari 2009

Thailand

Det var en skåning en smålänning och två oslobor...


Då var vi på Patong beach i Thailand.Inledde första dagen med en ganska ordentlig barsväng så idag blir det lugnt.Ut och äta en god köttbit och sen så ska vi se Liverpool-Chelsea på nån bar.
Våra första fyra nätter är på ett enklare ställe en bit från bargatan , var fullbokat fram till den 4-feb på hotellet vi sen ska bo 12 nätter så fick börja här : http://www.orchid-residence.com
Trevlig söndag !
Roger o Sivan