torsdag 29 januari 2009

Lejondans



Idag har vi fått bevittna två uppträdande av klassisk kinesisk "Lejondans" , första gången var på f.m från vår balkong när det kom en grupp ungdomar som åker runt och uppträder.Andra gången var inne i stan med lite mer avancerat uppträdande när de dansade uppe på pålar , tänkte filma lite men innan de kom igång blev det för mörkt , så här ser det ut : http://www.metacafe.com/watch/427302/lion_dance/
Efteråt kunde vi inte låta bli att återigen besöka restaurangen "Opera" , blev thairätter till huvudrätt , väldigt välgjorda och bättre än de flesta vi ätit även i thailand , men den stora upplevelsen var förrätten , finskuren anka som serverades med crepes och ett par såser , helt fantastiskt.Tur för midjemåttet att vi har hållit igång träningen , blivit ett pass i stort sett alla vardagar sista veckorna.

Nu sängdax !
Sov gott !
Roger o Sivan

onsdag 28 januari 2009

Thailand here we come !


Nu har vi bokat flyg till Phuket på lördag.16 nätter på två olika hotell är förbokade på Patong beach , ej bokat flyg hem då vi kanske vill stanna några dagar till , ev. avsluta med några dagar på annat ort , eller åtminstone annan strand.Ska bli skönt med semester :) , men helt datorfritt blir det givetvis inte , laptopen följer med och vi har internet på rummen.

Vi var inne en runda i stan idag och käkade lunch samt tog några billiga öl på backpackerhotellen , lugnt på sportfronten idag så kändes rätt att ta semesterdag.
Annars följer vi vår "poolödla" med stort intresse , när vi kom ner idag så hade han en fet groda i munnen , fransmännen gillar ju det så varför inte ?
Han börjar bli lite väl kaxig då han tog ett dopp i poolen trots där var folk som badade , sen tog han sig bort till sitt favoritställe under ett brunnslock , som ni kan se på bilden så brukar han sticka upp huvudet och ta en liten tupplur.

Nu ut och äta kvällsmat.
Sköt om er !
Roger o Sivan

måndag 26 januari 2009

恭喜发财



Gong Xi Fa Cai !
Det är det vanligaste lyckönskningen vid Kinesiska nyåret , det betyder nåt i stil med "Jag önskar er välmående det kommande året".För oss som inte är Kineser (nej vi är faktiskt inte det) så märker man inte nån större skillnad förutom en del dekorationer i varuhusen samt extra kommers dagarna innan , en och annan smällare hör man oxå , men inget organiserat.Nu har vi iaf gått från Råttans till Oxens år , det blir nog bra det med.

Investeringarna på handbollen har gått över förväntan , så det har börjats att planera in en liten semester i Thailand under februari , inte helt spikat än vilka datum och var vi ska åka.Men några dagar kvar av handbollen fortfarande , ska försöka fortsätta på inslagna vägen.

Trevlig måndag !
Roger o Sivan

fredag 23 januari 2009

Stiga givetvis !




Inhandlat pingisrack idag , vi har ett pingisrum i huset så vi får ta en match nån dag.Även njutit på uteservering av några öl , gäller att passa på idag när handbolls-VM har uppehåll.
Grattis Claes N. på födelsedagen :)

Ha det bra !
Roger o Sivan

måndag 19 januari 2009

Gymbevis



Här är den lovade bilden från gymmet , nu har ni iaf bevis på att det existerar och att vi har tillgång till det , sen om vi verkligen tränar där är ju svårare att bevisa , och nej ni kan glömma att vi gör nån träningsvideo !

Kl.15.00 börjar Rogers arbetsdagar under handbolls-VM , då är kl. 08 i Sverige och det börjar så smått släppas odds till matcherna , sen händer inte mycket annat den dagen med undantag för kvällsmat och kanske ett kvällsdopp i poolen.Fast vi har ju lite tid på oss tidigare på dagen , träning , bad och lunch vanligtvis.

Nu har vår hyresvärd precis varit här och tagit betalt för hyran , eftersom det snart är kinesiskt nyår och då ger man varandra gåvor så fick vi en låda med kakor.
Har bott en månad i lägenheten och trivs alldeles förträffligt.
Nu en timme vid poolen.
Kram !
Roger o Sivan

söndag 18 januari 2009

Handbolls-VM



Det blir mycket tid framför datorn i dagarna då handbolls-VM har dragit igång , får ju försöka dra in lite pengar.Inte säkert det blir skrivet så mycket det närmsta.Vi var en sväng på shoppingmallen och handlade idag , där var akrobater som uppträdde så bjuder på en bild därifrån.
Ha det bra !
Roger o Sivan

torsdag 15 januari 2009

Opera

Det skymmer över stan

En diva på Opera


Nej vi var inte och lyssnade på ett gäng gaphalsar , däremot så var vi på en restaurang i stan som heter Opera.Vi har suttit på uteserveringar vid sidan om innan och druckit öl , har då blivit nyfikna och tyckt att där sett mysigt ut samtidigt som maten som serverats har sett väldigt god ut.Vi blev inte besvikna , tog två stycken risrätter a la thai-stuket , de bästa vi ätit sen vi kom hit.De har även en del kötträtter som vi känner att vi bör prova vid annat tillfälle.Avrundade med kaffe och efterrrätt , hemmagjord pistageglass som inte var helt fel.Fick betala ca 300kr för huvudrätterna , 4st öl , dessert + kaffe , klart överkomligt.

Nu dax för gym , fjärde dagen i rad !
Puss o Kram
Roger o Sivan

onsdag 14 januari 2009

Oxens år

Dekorationer i lobbyn till vårt trapphus.

Julgranen ersatt med kinesisk nyårsdekoration på Gurney Plaza.

Nu är det snart dax för nytt år igen ! Iaf om vi ska gå efter den Kinesiska månkalendern.Oxens år blir det den 26 Januari (vilket Sivan är född i , Roger är en Råtta , jaja jävligt kul va !!!).Som ni ser på bilderna ovan så har det börjat att dekoreras inför firandet.

Manglish är språket som talas här , som ni förstår av namnet så kan man säga lite förenklat att det är Engelska med inslag från Malajiska och Mandarin (även ord från andra språk ingår).Det är inte alltid så lätt att göra sig förstådd , ett av vårt problem är att vi talar för korrekt engelska med hela meningar det verkar komplicera till det.Ett ex. är när vi skulle handla vatten , vi skulle handla fyra flaskor , då förklarade han att det är billigare att handla en hel låda , det lät så här "Buy box cheaper" , skulle vi sagt det hade det blivit något i stil med "you should buy a box instead , that would be cheaper for you" , det blir nog helt enkelt för mycket ord för att de ska förstå allt vi säger.

Nu är det dax att svettas på gymmet , tredje dagen i rad !
Ha det bra !
Roger o Sivan

lördag 10 januari 2009

Lugn Lördag

Pannkakor är alltid gott.

Två halvfulla i mitten och två helfulla på kanterna.


Gårdagens analys var klockren , det blev soffläge under lördagen.Pizza från "Dominos" som har hemkörning blev dagens middag.Igår kväll tog vi en taxi till "Chulia street" , mycket budgethotell och vandrarhem där , kan vara kul att se lite västerlänningar ibland.Blev ett par öl där innan vi gick upp till pubgatan (upper Penang road) och tog några öl på uteserveringarna.Avslutade på puben "Soho" där de även har ett dansgolv som vi studsade runt på några timmar.Klockan 03.00 stängde de så då fick vi åka hem.Om det inte syns så var de två männen på fotot ganska runda under fötterna , mannen till vänster tog små tupplurar i soffan emellanåt , men räckte med några minuter sen var han i danstagen igen.Mannen till höger såg jag senare på toaletten , han glömde tyvärr att man behöver öppna dörrar innan man kan gå ut genom dem , så han körde huvudet rakt i dörren.Men var ju fredag och det är klart pojkarna ska få ha lite skoj.
Ha d !
/Roger o Sivan

fredag 9 januari 2009

Skål och trevlig helg !

Malayan WaterMonitor Lizard

Black-naped Oriole/Svartnackad Gylling


Dagen inleddes med ett träningspass , efteråt så är det inte mycket som går upp emot ett dopp i poolen , vi trodde vi var ensamma , men det var förstås innan vi såg att en 30 cm lång "Malayan WaterMonitor Lizard" delade vår åsikt och oxå tog sig ett dopp , det var en ungdom för som fullvuxna är de oftast runt 1.5 meter , kan under rätt förutsättningar bli upp till 3 meter men det är väldigt sällsynt.Han la sig efteråt på en sten mitt i solen för att bättra på brännan , en riktig lyxödla.Vi har även ett fågelpar som håller till i träden runt poolen ,har genom research kommit fram till att det troligen är arten "Black-naped Oriole" (Svartnackad Gylling) , men är inte helt säkra.Vi passade på att göra oss fina inför helgen genom att besöka en frisörsalong på "Gurney Plaza" , ca 160kr för båda fick vi betala , tyckte 80kr/pers var billigt men läste sen att genomsnittspriset för en klippning på Penang är 30kr.Ikväll blir det in till downtown för en pubrunda , så det finns risk för att det blir soffläge imorgon.

R.I.P - Ron Asheton.
En av grundarna till världens genom tidernas bästa rockband (enl.Roger) "The Stooges" har gått ur tiden i dagarna , han blev 60år och dog av en hjärtattack.Det bara en månad efter avslutad europaturne.De släppte tre skivor i början av 70-talet , efter nästan 30 år så gör de comeback 2003.Vi fick äran att se dem 2003 på "Azkena Rockfestival" i Vitoria-Gasteiz , Spanien (en bit från Bilbao) samt 2007 på Borlängefestivalen.De släppte även en skiva 2007 som tyvärr är ganska medioker , annars kan nämnas att den kändaste medlemmen från gruppen är Iggy Pop.

Skål !
Roger o Sivan

onsdag 7 januari 2009

Penang Hill




Idag blev det en sväng upp på Penang Hill , dit turisterna tar sig för att njuta av utsikten och lokalbefolkning beger sig för att de tycker där är svalt och skönt , bara 26-27 grader och lite kylig vind.Vi tog en funicular upp (en liten spårvagn), men det går även att gå upp genom en vandringsled från nationalparken om man är lite galen.
Väl uppe gick vi runt och njöt av utsikten och grönskan , tittade på några tempel innan vi avslutade med en soppa till lunch i trädgården på en stor villa som låg allra längst upp.Med flytande lunch idag så passar det bra att gå till ett Steakhouse ikväll.

Om nån inte vet så kan man skriva kommentarer till inläggen , bara tryck på "kommentar" som står under varje inlägg , vill man sen inte registrera så kan man klicka i "anonym" så kan man ju bara skriva i inlägget vem man är , finns nåt som heter ordverifiering bara skriv in de tecken du ser i bilden. Man kan även klicka på bilderna som tillhör inläggen så förstorar man dem.

Kram !
/Roger o Sivan

måndag 5 januari 2009

Penang Nationalpark



Det blev en sväng till nationalparken idag , gick en vandringsled som var lite drygt 6km , stod beskrivet att den leden hade svårighetsgrad "Above average" (lite svårare än medel) , trodde att de överdrev lite då den bara var 6km , men mycket upp och ner så det känns i benen nu.Som vanligt i "djungel" så hör man mer än man ser , men vi såg iaf en rackare som vi aldrig sett förr , en "Malaysian flying lemur"
http://farm1.static.flickr.com/173/421440296_84770c59cf.jpg?v=0
som sovande hängde i trädet.Vi ska givetvis dit igen och prova några av de andra lederna , även åka dit på eftermiddagen och gå precis när det skymmer , då många djur som tex aporna kommer fram.Vi gick förbi en fin strand där lokalbefolkning badade , vattnet såg finare ut där så får bli att ta badkläder med nästa gång , var en skylt som varnade för maneter men det beror ju på vilka strömmar det är osv , kan väl utgå från att lokala folket vet när det går bra att bada så får hoppas på lite tur.
Sköt om er !
/Roger o Sivan

söndag 4 januari 2009

Söndagsbio



Idag var vi på bio och såg komedin "Yes Man" med Jim Carrey i huvudrollen , vi tyckte den var rolig och rekommenderar den , åtminstone om man gillar Jim Carrey sen tidigare , vilket vi gör.Något som var lika kul det var att alla skrattade hejdlöst bara Jim kom i bild.
Inte gjort något utöver det vanliga annars de senaste dagarna , blivit en del tid vid poolen och några restaurangbesök , ett par träningspass har oxå blivit avverkade.
Om regnvädret som drog in här på eftermiddagen drar förbi så blir det imorgon en sväng till nationalparken som ligger ca 15km härifrån , finns lite vandringsleder där att undersöka.Snart dax för finalen i "Tour de ski" på Eurosport.
Ha d !
Roger o Sivan

torsdag 1 januari 2009

2009

Då var det 2009 och årets första dag firades med pizza.Blev en bra fest igår , en hel del dansande så man är lite matt idag.
Grattis till Emma och Christhoper samt Malin och Tobbe för nytillskott i familjen , önskar er all lycka.
Trevlig fortsättning !
/Roger o Sivan